U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Bedrijf neemt studieschuld mbo'ers over, als ze maar komen werken

Bedrijf neemt studieschuld mbo'ers over, als ze maar komen werken

woensdag 7 maart 2018

Het is steeds moeilijker om aan goed personeel te komen, merken tuinders en hun toeleveranciers. Een bedrijf in De Lier in het Westland wil de studieschuld van toekomstig personeel overnemen. De premie kan oplopen tot 18.000 euro.

Het bedrijf maakt klimaatsystemen voor tuinders en zoekt al een jaar naar een werkvoorbereider/calculator. Dat valt nog niet mee. "We geven veel geld uit aan advertenties en detacheringsbedrijven, maar daar komt nog niks uit wat naar onze zin is", vertelt Ruud Vlottes aan Omroep West.

Niet alleen een baan

Het bedrijf helpt starters zo niet alleen aan een baan. Ze kunnen financieel met een schone lei beginnen en bijvoorbeeld makkelijker een huis kopen in het Westland. "We willen daar best wel ver in gaan, maar dan verwachten we ook wat van de mensen. Dus hoe langer de mensen blijven, hoe meer ik betaal. Daar komt het eigenlijk op neer."

Volgens Vlottes zijn er meer bedrijven die moeilijk aan personeel komen. "Dat is een beperking voor ons en op deze manier gaan we daar in de toekomst vaker tegenaan lopen. Mensen krijgen en mensen houden, dat is het belangrijkste voor ons."

 

Bron: NOS

Vind een baan
zoeken