U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • De meest gevreesde vraag in een sollicitatiegesprek

De meest gevreesde vraag in een sollicitatiegesprek

dinsdag 15 september 2015

Een deel van een succesvolle sollicitatie is te wijden aan het goed verwoorden en beschrijven van je kwaliteiten. Voor de meeste werkzoekenden is dit geen grote opgave, maar hoe zit dat met het formuleren van jouw verbeterpunten? Lees het onderstaande om antwoord te kunnen geven op de meest gevreesde vraag in een sollicitatiegesprek namelijk; waar ben je minder goed in?  

Voorbeeld; Maria let sterk op details en kan goed zien wanneer een plant niet verkoopwaardig is. Maria is daarom iemand die omschreven kan worden als een secuur persoon (kwaliteit 1).

Een ander voorbeeld;  Jos is als leidinggevende verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de schuur. Bij moeilijke beslissingen hakt hij vooral de knopen door. Dit maakt Jos zeer besluitvaardig (kwaliteit 2)

Dit zijn beide mooie kwaliteiten die je als werkzoekende zeker moet gebruiken om de werkgever te overtuigen van jouw meerwaarde. Er bestaat echter een andere kant van de medaille. Elke kwaliteit heeft namelijk een valkuil:

Bij Maria kan haar kwaliteit secuur werken omslaan in pietluttigheid als ze hierin doordraaft. Er is dan teveel van het goede. Als Jos doordraaft in zijn besluitvaardigheid kan hij geforceerd overkomen.

Het kernkwadrant is een model die inzicht geeft in je valkuilen en wat je kan doen om van je valkuil een uitdaging te maken. Nieuwsgierig?

Klik hier voor meer uitleg over het kernkwadrantmodel. 

Vind een baan
zoeken