U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Drenthe investeert vijf miljoen in land- en tuinbouw

Drenthe investeert vijf miljoen in land- en tuinbouw

donderdag 11 mei 2017

Gedeputeerde Staten hebben in afstemming met de landbouwsector en belangenorganisaties een programma voor een toekomstgerichte landbouwsector in Drenthe gemaakt. Onder de noemer ‘Van boer naar bord en bloemenvaas’ stellen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten voor om de komende jaren vijf miljoen euro extra te investeren in de landbouwsector.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “De landbouwsector is nu en in de toekomst belangrijk voor Drenthe: driekwart van het grondgebied is agrarisch en we praten over 24.000 arbeidsplaatsen in deze sector. Uit de vele keukentafelgesprekken met ondernemers en belangenorganisaties heb ik ervaren dat in Drenthe een enorme drive is om te innoveren, moderniseren en verduurzamen. Wat ons betreft zit daar de sleutel voor een gezonde toekomst. In de praktijk moet het gebeuren. Wij zien voor onszelf een aanjagende en faciliterende rol om het zogenaamde peloton in beweging te krijgen. Als iedereen meedoet, kunnen we nog meer winst behalen en dat is van belang voor de toekomst van Drenthe.“

Van boer naar bord en bloemenvaas
Het programma kent vier pijlers: tuinbouw, veehouderij, akkerbouw en agribusiness. Het draait om leren van elkaar, kennis ontwikkelen, delen en toepassen, samen nieuwe oplossingen bedenken en elkaar inspireren. Van boerenerf, via verwerkers tot eindproduct en van afnemers naar de consument, oftewel van ‘boer naar bord en bloemenvaas’.

De totale investering bedraagt € 4.930.000,- tot en met 2020. Het Programma Toekomstgerichte Landbouw wordt binnenkort met Provinciale Staten besproken.

 

Bron: BPnieuws

Vind een baan
zoeken