U bevindt zich hier:

Drukte op de Themadag

maandag 29 februari 2016
Drukte op de Themadag

Terugblik Themadag "Fulltime Sollicitant"

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat de Themadag "Fulltime Sollicitant" heeft plaatsgevonden bij de Demokwekerij in Honselersdijk. Het was een drukbezochte dag, maar liefst 76 deelnemers waren aanwezig. Wij hebben enorm genoten van de dag, het was leuk om je persoonlijk te ontmoeten. Uiteraard zijn wij benieuwd naar jouw mening. Via het evaluatieformulier lezen wij graag hoe jij de Themadag hebt ervaren.

Wellicht tot de volgende keer!
Team Mobiliteitscentrum Glastuinbouw

Klaar voor de start!

Om 13:00 uur was het zover, de dag werd gestart met het voorwoord van Frank van Baarle. Hij vertelde waarom wij het zo belangrijk vinden om jullie een dag als de Themadag aan te bieden. Solliciteren is namelijk niet zo makkelijk als je in eerste instantie zou denken. Je zult wellicht stappen moeten nemen die buiten je comfort zone liggen. Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd en geïnspireerd blijft op momenten dat het wat minder gaat? Met deze dag probeerden wij jullie daarop voor te bereiden.


Vallen en opstaan

Esther Crombag nam als tweede het woord. Op haar 11de is zij blind geworden, wat haar levensverhaal enorm bijzonder heeft gemaakt. Vallen en opstaan is bij haar aan de orde van de dag. Tijdens haar presentatie liet zij de deelnemers 10 minuten kennismaken met haar wereld, door iedereen te vragen een slaapmasker op te doen. Haar doorzettingsvermogen vormde de rode draad in haar levensverhaal. Esther heeft flinke stappen in haar leven gemaakt; op het moment is zij werkzaam als universitair docent en inmiddels vier keer Nederlands kampioen in het wielrennen. Met haar verhaal liet zij zien dat ieder kansen heeft, ongeacht zijn of haar situatie.

"Om vooruit te blijven gaan is het vooral belangrijk om doelen te blijven stellen in je leven" - Esther Crombag

"Wat ik vooral een eyeopener vond is dat het soms goed is om een stap terug te zetten in plaats van vooruit. Zo word je weer bewust van je eigen sollicitatieaanpak" - Deelnemer Themadag

 

4 interactieve workshops

Op de themadag vonden vier verschillende workshops plaats, elke met een eigen thema:

  • Wie ben ik? -- Wat zijn je persoonlijkheidskenmerken en welk werk past daar bij?
  • Ontspannen solliciteren -- Hoe gebruik je improvisatie om in te spelen op onvoorziene situaties, zoals onverwachte vragen in een sollicitatiegesprek?
  • Werkt verandert, verander mee -- Welke ontwikkelingen zijn er gaande en wat vraagt dit van een werkzoekende?
  • Er moet wel brood op de plank komen -- Wat zijn de effecten van werkloosheid op de mens en hoe kan frustratie plaatsmaken voor motivatie?

Uiteraard was er aan het einde van de dag tijd voor een drankje en een hapje en werden de ervaringen van de dag uitgewisseld. 

Ben jij uitgedaagd door de Themadag en ben je benieuwd naar meer?
Verbeter je sollicitatieaanpak in 3 stappen met ons workshoptraject
Klik hier voor meer info

Vind een baan
zoeken