U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Export bloemen en planten met bijna vijf procent omhoog

Export bloemen en planten met bijna vijf procent omhoog

vrijdag 12 januari 2018
De Nederlandse export van bloemen en planten is vorig jaar gestegen naar een nieuw record van 6 miljard euro. Voor 2018 wordt op verdere groei gerekend, al zal die wel wat gematigder zijn.
 

De export ging in 2017 met bijna 5 procent omhoog, mede dankzij een hogere uitvoer naar landen in Oost-Europa zoals Polen en Rusland, melden brancheorganisatie VGB en marktonderzoeker Floridata.

Ook verder in de wereld zit de vraag in de lift. In meer dan 120 landen worden bloemen en planten vanuit Nederland verhandeld.

 

De exportwaarde van bloemen en planten heeft sinds 2002 een verdubbeling laten zien. In dat jaar werd nog voor een bedrag van 3 miljard euro aan snijbloemen en pot- en tuinplanten geëxporteerd naar het buitenland.

December was wel de enige maand van 2017 waarin de exportwaarde daalde ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt met name door slechte weersomstandigheden met vorst en sneeuwval, die de vraag naar bloemen en planten drukten. Ook speelt mee dat er minder handelsdagen waren dan in december 2016.

 

Bron: Nu.nl

Vind een baan
zoeken