U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Gebruikers beoordelen Mobiliteitscentrum Glastuinbouw goed

Gebruikers beoordelen Mobiliteitscentrum Glastuinbouw goed

vrijdag 28 oktober 2011

Werkgevers en werknemers, die gebruik maken of hebben gemaakt van het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw, beoordelen de dienstverlening als goed. Vooral de gebruikersvriendelijkheid van de website wordt positief gewaardeerd. Ook het persoonlijke scholingsgesprek wordt door de werknemers van groot belang gevonden. Dat blijkt uit de resultaten die afkomstig zijn uit het Tevredenheidonderzoek dat onlangs is gehouden onder werkgevers die in 2011 een actieve vacature hebben gehad en werknemers die nu staan ingeschreven of die in 2011 met werk zijn uitgeschreven (n=130).

Ruim 66% van de werknemers geeft aan de gebruikersvriendelijkheid van de website goed tot zeer goed te vinden. Werknemers zijn goed te spreken over de frequentie van het contact dat de medewerkers van het mobiliteitscentrum met de kandidaten onderhouden: 83% geeft aan tevreden te zijn. Daarnaast is het persoonlijke scholingsgesprek een belangrijk onderdeel in de dienstverlening. 74% van de huidige werknemers en 54% van de uitgeschreven werknemers geven dit aan. Ruim 73% van de werknemers zou het mobiliteitscentrum aanbevelen bij anderen.

Kritischer
Werkgevers zijn wat kritischer over de website. 37% geeft aan de gebruikersvriendelijkheid van de website goed tot zeer goed te vinden, 56% vindt het voldoende. Om de gebruikersvriendelijkheid van de website voor de werkgevers te verbeteren worden op korte termijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. 60% van de werkgevers is tevreden over het aantal sollicitanten, al geeft de helft aan graag ook wat jongere sollicitanten te willen ontvangen. Vakkennis behouden en nieuwe instroom.

Vakkennis
Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw is opgezet om vakkennis te behouden voor de glastuinbouw. Naast het behoud van vakkennis voor de glastuinbouw richt het mobiliteitscentrum zich ook op de instroom van jongeren. Begin mei is hiervoor een samenwerking gestart met de campagne It’s Alive. Jongeren die door deze campagne enthousiast zijn geworden voor een loopbaan in de tuinbouw kunnen nu ook solliciteren op de vacatures van het Mobiliteitscentrum. Daarnaast krijgen deze instromers ondersteuning bij het opstellen van hun cv.

Vind een baan
zoeken