U bevindt zich hier:

Gelukkig zijn zonder werk

dinsdag 29 september 2015

Het is een feit; er is niet altijd genoeg werk voor iedereen. Je doet je best, je solliciteert je een slag in de rondte, maar het lukt je steeds niet om weer aan het werk te komen. Wellicht voel je je bezwaard en begin je aan jezelf te twijfelen. Hoe creëer je dan toch een geweldige toekomst zonder werk?

Je bent niet wat je doet

Je waardigheid als persoon is niet gekoppeld aan je bezigheden tijdens kantooruren. Je bent niet wat je doet. Veel mensen ontlenen hun identiteit volledig aan het beroep dat ze uitvoeren. Dat is logisch, aangezien we uit een periode komen waarin mensen zich hun hele leven voornamelijk hebben beziggehouden met hun werk. Maar de tijden veranderen. En in een wereld waarin je gedurende langere tijd zonder werk komt te zitten, kun je de situatie maar beter zien voor wat hij is.

Werkloos zijn betekent niet ‘niet werken’

Werklozen hebben een slecht imago, te danken aan mensen die worden gezien als lui. Als je jezelf niet wilt zien als lui, is het belangrijk dat je beseft dat werkloos zijn niet betekent dat je niet werkt. Werk is simpelweg het uitvoeren van taken die nog niet uitgevoerd zijn. Er zijn talloze manieren om te ‘werken’, om bezig te zijn. Denk hierbij aan het ontwikkelen van jezelf, het aanpakken van problemen waar je eerder niet aan toe kwam, het helpen van vrienden en familie, het doen van vrijwilligerswerk.

Blijf groeien

Gebruik je ‘vrije’ tijd om jezelf te ontwikkelen. Om te groeien, om te studeren. Je hebt geen baan nodig om vooruit te komen. Sterker nog, het hebben van een baan zet je ontwikkeling soms op pauze. Bepaal waar je beter in wilt worden, waar je meer over wilt weten. Laat je leiden door je interesses, je nieuwsgierigheid. Ga lezen, kijk documentaires, ontmoet gelijkgestemden.

Wist je dat je in een paar weken kunt leren programmeren? Gewoon thuis, met een boek, YouTube en wat geGoogle? Wist je dat je binnen korte tijd een expert op elk gebied kunt worden, simpelweg door jezelf met een sterke focus op te leiden? Wist je dat je vanuit een uitkeringssituatie een eigen onderneming kunt opzetten? Precies, genoeg mogelijkheden.

Bron: Zonder werk en toch een geweldige toekomst

Vind een baan
zoeken