U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Het belang van je blijven ontwikkelen

Het belang van je blijven ontwikkelen

woensdag 14 oktober 2015

Het belang van je blijven ontwikkelen

Als werkzoekende zal je zelf het heft in handen moeten nemen en actief moeten worden om jezelf te ontwikkelen.

Maar wat is ontwikkelen eigenlijk? Zelfs als je niet van functie verandert zal de functie-inhoud meestal zodanig veranderen, dat je je moet blijven ontwikkelen om alleen al bij te blijven. Hoe zag jouw eigen functie er tien jaar geleden uit en hoe op dit moment? Wat zou er gebeuren als je nog precies hetzelfde gedrag vertoonde? Waarschijnlijk zou je jezelf volledig buiten het huidige team of zelfs organisatie plaatsen.

Allemaal vragen die je waarschijnlijk aan het denken zetten en je de noodzaak van ontwikkelen laten inzien. Ontwikkelen is dus geen luxe meer maar noodzaak, omdat het werk steeds sneller verandert. Verander daarom  mee!

Door het volgen van cursussen, trainingen of een workshop wordt jouw kans op een baan vergroot. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector en vergoot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Voor mensen die zich tussen twee banen in bevinden, is het soms lastig om een cursus te financieren. Het volgen van een vakgerichte cursus is echter wel een uitstekende mogelijkheid om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het Mobiliteitscentrum kan de kosten van de cursus op zich nemen, waardoor je jezelf toch verder kan blijven ontwikkelen. Het gaat bijvoorbeeld om het halen van een heftruckcertificaat, een VCA diploma of meer vakgerichte cursussen zoals spuitlicentie, plantenfysiologie, bemesting, keurmeester of een cursus Excel of Word.

Mocht je vragen hebben of advies  willen over je persoonlijke ontwikkelmogelijkheden, neem dan contact op met Martijn van Velzen en hij zal je gericht advies geven in wat voor jouw persoonlijke situatie het handigst is.

Vind een baan
zoeken