U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Hoe belangrijk is het om je sollicitatie na te bellen?

Hoe belangrijk is het om je sollicitatie na te bellen?

donderdag 27 augustus 2015

Je bent op sollicitatiegesprek geweest maar hebt na een week nog niets vernomen over de ‘uitslag’ hiervan. Is het verstandig om even na te bellen of te mailen?

Is nabellen gebruikelijk?

Het is niet ongebruikelijk om na een sollicitatie te bellen. Toch kan het ongemakkelijk voelen. Dit is helemaal niet nodig. Zie het als een waardevolle mogelijkheid om duidelijke feedback te krijgen op de wijze waarop jij je hebt geprofileerd. Zo kun je je sollicitatievaardigheden polijsten voor je volgende gesprek. 

“Maar vinden ze me niet raar als ik bel?”

Nee. Recruiters zijn ook maar mensen. Ze kennen de situatie waarin jij je als sollicitant bevindt heel goed. Sterker nog: ze zien het tenminste wekelijks. In 90% van de gevallen zullen ze je dan ook graag te woord staan.

Houd er wel rekening mee dat het moeilijk kan zijn voor hen om hun keuze goed onder woorden te brengen. In eerste plaats kan dit komen door de enorme toestroom aan sollicitanten. Op de tweede plaats worden soms keuzes gemaakt op basis van gevoel en intuïtie. Dit laatste is natuurlijk moeilijk uit te leggen.  

Wat is een goede termijn om na te bellen?

Er is geen vaste richtlijn voor de termijn om na te bellen. Sollicitatieprocedures nemen veel tijd in beslag en een beslissing nemen is ook niet altijd makkelijk. Zeker wanneer een onderneming de afwikkeling van de sollicitatieprocedure netjes wil afhandelen kan het een poosje duren.

Geef de onderneming tenminste een week om zelf te reageren. 

 

Bron: http://www.sollicitatiedokter.nl/tips-en-advies/sollicitatiegesprek/bellen-na-een-sollicitatiegesprek/

Vind een baan
zoeken