U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Jezelf goed onderscheiden is een kunst

Jezelf goed onderscheiden is een kunst

dinsdag 12 mei 2015

Waarom ben jij de ideale kandidaat?

Een lastige vraag, want wat onderscheidt jou nou van een andere kandidaat? Hieronder een lesje onderscheidend vermogen creëren. Weest hierbij bewust van je “eigen merk”; “Om hier achter te komen moet je eerst weten wat jouw onderscheidend vermogen is t.o.v. jouw concurrenten. Wat zijn jouw kwaliteiten, talenten, ambities en passies. En als je dit weet, kun je deze dan ook op een overtuigende, zelfverzekerde en authentieke wijze presenteren zonder aarzeling.” Steek de volgende  tips in je broekzak en pas ze toe in jouw sollicitatieproces:

Het ABC voor kandidaten:
A. Durf af te wijken van gebaande paden om onderscheidenheid te realiseren. Stuur geen standaard Curriculum Vitae maar vertel en schrijf over de eigen drives, dromen en talenten. Ondersteun dit visueel door social media of een kort opgenomen interview. Verwijs verder voor de traditioneel gevraagde informatie naar LinkedIn of een vergelijkbaar platform oftewel zorg voor de aanwezigheid van een professioneel profiel. 
B. Durf dicht bij de eigen normen en waarden te blijven en ga uit van het eigen talent. Zoals de auteur Jeff Staes heeft beschreven in zijn boek ‘Ik was een schaap!’ lopen er deze wereld genoeg mensen rond die de schone schijn ophouden met betrekking tot hun werk. Dit nog los van de werknemers die de eigen talenten niet kunnen, mogen en willen benutten, daardoor niet gelukkig zijn en dus geen toegevoegde waarde leveren. Zingeving begint in deze bij het maken van keuzes. 
C. Durf om eerlijke feedback te vragen bij het doorgaan naar de volgende ronde of bij een eventuele afwijzing. Wanneer de onderscheidende wijze van solliciteren reden is voor afwijzing dan weet de kandidaat dat de betreffende organisatie waarschijnlijk minder geïnteresseerd is in de mens en talent achter de functie. Kortom, de organisatie past niet bij de “eigen ik”. 

 

Bron: http://www.sollicitatiedokter.nl/blog/ben-jij-de-vd-onder-de-sollicitanten/

Bron: Managersonline.nl: http://www.managersonline.nl/nieuws/12278/zes-tips-voor-een-onderscheidende-sollicitatie.html#reacties

 

 

 

Vind een baan
zoeken