U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Kans om baan te verliezen wordt steeds kleiner

Kans om baan te verliezen wordt steeds kleiner

donderdag 18 mei 2017

Het aantal werklozen is in april verder gedaald. Er komen steeds meer mensen aan het werk en het aantal mensen dat op straat komt te staan wordt snel kleiner.

Volgens het CBS daalde het aantal werklozen in een maand tijd met 7000 naar 456.000. Dat komt neer op 5,1 procent van de beroepsbevolking. Een jaar geleden waren er nog 116.000 werklozen meer.

Vooral de daling van het aantal mensen dat z'n baan verliest is opvallend; het was in negen jaar niet zo laag. Dat betekent ook dat er veel minder werkloosheidsuitkeringen hoeven te worden betaald.

Vooral in de thuiszorg en in de bouw is het aantal nieuwe uitkeringen dit jaar hard gedaald, met respectievelijk met 42 en 39 procent. Banken blijven snijden in het personeelsbestand en daardoor stijgt in die sector het aantal nieuwe uitkeringen. Dit jaar werden er 28 procent meer nieuwe uitkeringen uitbetaald dan een jaar geleden.

 
Deze week maakte winkelbedrijf Blokker bekend flink in te grijpen in het bedrijf. Er verdwijnen zeker 1900 banen bij het concern. Volgens de arbeidsmarktdeskundige van het UWV overschaduwt dat nieuws de dalende werkloosheidscijfers. 

Het Centraal Planbureau verwacht dat de werkloosheid dit jaar nog verder gaat dalen. In de laatste raming rekent het planbureau op gemiddeld 445.000 werklozen in 2017.

 

Bron: NOS

Vind een baan
zoeken