U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Krapte op arbeidsmarkt: 'De tijd dat je als werkgever op eerste rij zat, is voorbij'

Krapte op arbeidsmarkt: 'De tijd dat je als werkgever op eerste rij zat, is voorbij'

donderdag 15 februari 2018
De arbeidsmarkt is voor het eerst in negen jaar gespannen te noemen. NUzakelijk sprak met verschillende brancheprofessionals om te kijken hoe werkgevers de krapte het hoofd kunnen bieden.
 

"De jaren van crisis in de detailhandel lijken nu achter ons te liggen. Daar waar de economie aantrekt, is het logisch dat het aantal vacatures toeneemt", zegt Miriam Luijendijk-van Leeuwen, secretaris Sociale Zaken van Detailhandel Nederland.

In de detailhandel is, op de horeca na, de toename van het aantal mbo-vacatures het hoogst. "In toenemende mate merken bedrijven dat het moeilijker wordt om goede mensen aan te trekken", aldus Luijendijk.

Ook in de zorg, ICT, het onderwijs en de bouw is het tekort aan mensen al enige tijd voelbaar. Het Economisch Instituut voor de Bouw berekende dat er binnen nu en vier jaar 55.000 mensen nodig zijn in de bouw- en infra door explosief toegenomen (ver)bouwwerkzaamheden.

Mismatch

In winkels wordt nauwelijks met uitzendkrachten gewerkt. "Uitzendkrachten zorgen wel voor de nodige flexibiliteit, daar waar er een mismatch is tussen vraag en aanbod van werk", zegt Luijendijk.
 
Wel werken er uitzendkrachten in distributiecentra, aldus Luijendijk. "Dat zijn meer logistieke functies dan verkoopfuncties. Daar wordt het tekort aan goed personeel ook meer gevoeld en opgelost met de inzet van uitzendkrachten."

De krapte kan het hoofd geboden worden door goede matching, volgens Holstein. "Investeer als werkgever in een wervingsbeleid. Bedrijven kunnen afspraken maken met opleidingen over de mensen die ze zoeken."

Holstein: "Dit kan ook sectoraal worden aangepakt, wat je momenteel ziet gebeuren in het onderwijs. Maar ook de overheid moet een stap bijzetten om mensen te begeleiden naar werk."

 

Bron: Nu.nl

Vind een baan
zoeken