U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Krijg structuur in je motivatiebrief

Krijg structuur in je motivatiebrief

maandag 13 april 2015

Je kent het misschien wel, je hebt een geweldige vacature gevonden bij een super bedrijf en je wilt solliciteren, maar je loopt vast bij het opstellen van een pakkende motivatiebrief. Je hebt wat creatieve ideeën, maar hoe zet je die op een gestructureerde manier op papier zodat je motivatie ook juist overkomt op de werkgever? Hierbij een opzetje:

1.       Begin met je eigen naam en adresgegevens

(2 lege regels)

2.       Gevolgd door die van de werkgever

(2 lege regels)

3.       Datum, en woonplaats

4.       'betreft'-regel met daarin de vacature.

(1 lege regel)

5.       Gebruik een formele aanhef, zoals 'Geachte heer, mevrouw'.

(1 lege regel)

6.       Vermeld in de eerste alinea van je brief opnieuw naar welke vacature je solliciteert en waar je de advertentie hebt gevonden.

(1 lege regel)

7.       Licht in de volgende alinea toe hoe jouw werkervaring en opleiding voldoen aan de functie-eisen. Bovendien is het belangrijk dat er in de opbouw van je sollicitatiebrief ruimte is voor je motivatie: waarom heb je interesse in deze functie bij dit bedrijf en wat kun jij voor het bedrijf betekenen? Laat zien wat je in huis hebt, maar zonder te overdrijven.

(1 lege regel)

8.       Voeg ten slotte nog een alinea toe ter afsluiting. Wees beleefd en geef aan dat je hoopt op een persoonlijk gesprek. Vergeet niet te verwijzen naar het cv dat je hebt toegevoegd aan de brief.

(1 lege regel)

9.       Met vriendelijke groet,

(1 lege regel)

…….. Je naam

10.   Bijlage: Curriculum Vitae (onder aan de pagina)

Let op: de precieze invulling van elke alinea hangt af van de functie en/of het bedrijf, maar als je deze opbouw volgt voor je sollicitatiebrief, kun je ervan verzekerd zijn dat je niets belangrijks bent vergeten. Je brief mag maximaal 1 pagina lang zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Ben je nieuwsgierig naar meer tips en tricks op het gebied van het schrijven van een motivatiebrief? Meld je dan aan voor de workshop Motivatiebrief schrijven op 21 april, 19 mei of 26 mei via http://www.mobiliteitscentrumglastuinbouw.nl/79/agenda+workshops/ Misschien tot dan!

Vind een baan
zoeken