U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Landelijke aandacht voor opleving tuinbouw

Landelijke aandacht voor opleving tuinbouw

dinsdag 16 mei 2017

De landelijke media hebben door dat er iets speelt in de tuinbouw. "Heel Nederland 'glast' weer", schreef De Volkskrant dit weekend. Vandaag doet het AD het dunnetjes over met ook een stuk over de uitbreidingsdrift in de tuinbouw. 

Landelijk nieuws
De opleving in de Nederlandse glastuinbouw is deze week landelijk nieuws. "De tuinder haalt de schade van zeven hele magere jaren in, gesteund door een grotere vraag uit het buitenland naar Nederlands fruit en groente", schreef de Volkskrant zaterdag. De krant sprak met Patrick Zwaan van de Rabobank. Hij signaleert dat er geld wordt uitgetrokken voor duurzame energiebronnen zoals aardwarmte en innovaties als Led. 
"Daarnaast zien we vooral investeringen in de tomaten- en paprikateelt", vertelt hij. 

Het AD ging besloot ook met het onderwerp aan de slag te gaan. Zij constateren vandaag dat de moderne kas groter, groener en digitaler wordt. Ook deze krant ging langs bij een kweker, sprak met de Rabobank en belde met LTO. "Dit jaar komt er in Nederland zo'n 300 hectare aan nieuwe kassen bij", schat voorzitter Nico van Ruiten van tuindersorganisatie LTO Glaskracht. Lees het artikel hier. 

 

Bon: BP Nieuws

Vind een baan
zoeken