U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Mobiliteitscentra Glastuinbouw en AGF Handel bundelen krachten met It’s Alive

Mobiliteitscentra Glastuinbouw en AGF Handel bundelen krachten met It’s Alive

dinsdag 25 januari 2011

Vorige week heeft zowel het bestuur van de Mobiliteitscentra Glastuinbouw en AGF Handel als de stuurgroep van It’s Alive zich positief uitgesproken over samenwerking. In de praktijk betekent dit dat de mobiliteitscentra vanaf het voorjaar 2011 ook worden opengesteld voor werkzoekenden van buiten de sector. Hierdoor kunnen mensen die door de campagne It’s Alive enthousiast zijn geworden voor een loopbaan in de tuinbouw verder op weg worden geholpen.

De beide mobiliteitscentra zijn opgezet met als doel het vakmanschap voor de sector te behouden. De crisis loopt af en de verwachting is dat er in de toekomst een enorme behoefte is aan personeel. Vandaar ook dat de sector grote investeringen doet, onder andere met de campagne It’s Alive, om die instroom te creëren.

Met de campagne It’s Alive laat de Nederlandse tuinbouw jongeren kennis maken met de vele kanten van de tuinbouwwereld en de brede carrièremogelijkheden in de sector. De boodschap is: welke opleiding of interesse je ook hebt, er is altijd een interessante uitdaging voor je in de sector. Centraal in de campagne staat de website nederlandse.tuinbouw.nl; alle middelen leiden naar de site. Behalve informatie over functieprofielen en welke opleiding je daarvoor nodig hebt verwijst It’s Alive vanaf dit voorjaar naar concrete vacatures bij de Mobiliteitscentra Glastuinbouw en AGF Handel. 

De mobiliteitscentra functioneren goed, maar konden tot op heden niets doen voor mensen die niet werkzaam zijn geweest in de sector. Door de samenwerking kunnen mensen die enthousiast zijn geworden voor een loopbaan in de tuinbouw zich straks wel inschrijven. Daarnaast krijgen de zij-instromers ondersteuning bij het opstellen van hun cv en kunnen ze online solliciteren. De verwachting is dat door het bredere aanbod voor werkgevers er ook meer vacatures worden aangemeld waar de huidige werkzoekenden uit de sector ook van mee kunnen profiteren.

Vind een baan
zoeken