U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Mobiliteitscentrum biedt sollicitatietraining

Mobiliteitscentrum biedt sollicitatietraining

woensdag 6 oktober 2010

Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw biedt met ingang van oktober 2010 individuele sollicitatietrainingen aan alle ingeschreven kandidaten. Wij verwachten hiermee voor veel werkzoekenden een goede extra dienst aan te bieden. Deelnemen aan de training is kosteloos.

De training bestaat uit twee onderdelen en is vergelijkbaar met een werkelijke sollicitatie. Deelnemers krijgen een aantal vacatures voorgeschoteld, waar zij zelf een keuze uit kunnen maken. De training begint met het schrijven van een sollicitatiebrief. De vacatures horen bij werkelijk bestaande bedrijven, waardoor het "net echt" is. Alleen de brief wordt gericht aan het Mobiliteitscentrum. Na ontvangst van de sollicitatie ontvangt iedere werkzoekende uitgebreid feedback op zijn brief. Met deze tips kan eventueel een nieuwe brief gemaakt worden, die dan ook weer door de medewerkers van het Mobiliteitscentrum van commentaar wordt voorzien.

Deel twee van de training is het sollicitatiegesprek. Hiervoor wordt de deelnemer uitgenodigd op een locatie in zijn omgeving. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd door een Adviseur Beroepsontwikkeling, of een medewerker van het Mobiliteitscentrum. Na het "officiële" gesprek stapt de adviseur uit zijn rol van werkgever en geeft hij de deelnemer feedback. Heeft hij zich goed voorbereid? Hoe was zijn presentatie, wat maakte hij voor indruk en wat kan er nog beter?

De kracht van de training is dat de werkelijkheid zo goed mogelijk benaderd wordt. Zeker voor mensen met weinig sollicitatie ervaring is dit een heel goede werkwijze. Maar ook voor deelnemers die al vaker een sollicitatiegesprek gevoerd hebben is de training geschikt. Een werkgever geeft immers vaak niet veel inhoudelijk commentaar, wanneer een sollicitant te horen krijgt dat de keuze niet op hem gevallen is.

Aanmelden voor deze training kan via een e-mail: info@mobiliteitscentrumglastuinbouw.nl

 

Vind een baan
zoeken