U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Mobiliteitscentrum ook in 2012 voortgezet

Mobiliteitscentrum ook in 2012 voortgezet

woensdag 25 mei 2011

Mobiliteitscentrum Glastuinbouw wordt in 2012 voortgezet

Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw dat in september 2009 als onderdeel van het CAO-akkoord glastuinbouw van start is gegaan, wordt in ieder geval tot eind 2012 voortgezet. Dit is het resultaat van de evaluatie die de bonden en de werkgeversorganisaties in mei 2011 hebben gehouden.

Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw heeft de afgelopen twee jaar haar waarde bewezen. Sinds de oprichting hebben ruim 400 werknemers een nieuwe baan gevonden. De beslissing tot voortzetting was door alle betrokken partijen dan ook snel genomen. Mede door het inzicht dat de opstartkosten die de sector voor de oprichting van het mobiliteitscentrum heeft gemaakt, het komende jaar niet meer hoeven te worden gemaakt. Hierdoor kan voor een lager budget meer resultaat worden geleverd.

Instroom creëren

De tuinbouwsector heeft jaarlijks behoefte aan 10.000 nieuwe arbeidskrachten. Naast het behoud van vakkennis voor de glastuinbouw richt het mobiliteitscentrum zich ook op de instroom van jongeren. Begin mei is hiervoor een samenwerking gestart met de campagne It’s Alive. Jongeren die door deze campagne enthousiast zijn geworden voor een loopbaan in de tuinbouw kunnen nu ook solliciteren op de vacatures van het Mobiliteitscentrum. Daarnaast krijgen deze instromers ondersteuning bij het opstellen van hun cv.

Vind een baan
zoeken