U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Nieuwsbericht Colland: Mobiliteitscentrum Glastuinbouw werkt aan win-win-winsituatie

Nieuwsbericht Colland: Mobiliteitscentrum Glastuinbouw werkt aan win-win-winsituatie

vrijdag 16 januari 2015

Ontslagen medewerkers willen graag snel weer aan de slag, het liefst binnen de sector. Een kans voor werkgevers in de tuinbouw. Deze werkzoekenden zijn immers gemotiveerd én ervaren. Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw is opgericht om ontslagen medewerkers weer snel aan een baan te helpen. En dat werkt!

Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw startte vijf jaar geleden, in 2009. De oprichting is een afspraak tussen werkgevers en werknemers in de glastuinbouw en is opgenomen in de cao Glastuinbouw. Het bestuur van het Mobiliteitscentrum wordt dan ook gevormd door werknemers (CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten) en werkgevers (LTO Glaskracht Nederland en Plantum).

Vanuit het kantoor in Bleiswijk helpen de mobiliteitsadviseurs ervaren krachten in de tuinbouw aan een nieuwe baan, vertelt projectleider Jeroen Verweij. Dat gaat met het jaar beter, onder meer doordat het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw een steeds grotere naamsbekendheid krijgt bij zowel ontslagen medewerkers als bij werkgevers met een vacature. ‘70% van de mensen die bij ons terechtkomen helpen we binnen een half jaar aan een nieuwe baan.’

 

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht (pagina 19)

Bron: Van Colland Magazine December 2014

Vind een baan
zoeken