U bevindt zich hier:

Pas je cv aan op je droombaan

woensdag 1 juli 2015

Veel mensen nemen hun cv als basis voor een vervolgstap. Maar is dat wel de juiste manier? Is het niet beter om jezelf eerst te oriënteren op wat je zelf wilt en wat bij je past? Dan kan je daar een vacature en de organisatie bij zoeken. Je cv richt je vervolgens zo in dat jouw taken en verantwoordelijkheden bij voorgaande banen zoveel mogelijk passen bij de functie- en competentie-eisen van de baan waar je op solliciteert.

‘’Niet je cv moet het uitgangspunt zijn, je wensen zijn dat. Zoek eerst de baan die je wilt hebben en pas daar je cv op aan.’’

Je moet niet alleen over de juiste vaardigheden en kennis beschikken, je moet ook passen bij de cultuur van het bedrijf en je collega's. Het is dus aan jou om je cv zo passend mogelijk te maken aan de vacature en het bedrijf. Heb je de baan van je dromen gevonden? Kijk dan goed naar de vacaturetekst en de website van het bedrijf en kijk of je daar voorbeelden uit kunt halen die je in je brief kunt benoemen om zo te laten zien dat er overeenkomsten zijn tussen jouw profiel en die van het bedrijf en de vacature.

 Voor het gehele artikel klik hier

Vind een baan
zoeken