U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Recordaantal plaatsingen in één week voor Mobiliteitscentrum Glastuinbouw

Recordaantal plaatsingen in één week voor Mobiliteitscentrum Glastuinbouw

woensdag 22 mei 2013

Ondanks alle negatieve geluiden over de Nederlandse economie en de situatie op de arbeidsmarkt heeft het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw de afgelopen week maar liefst zeventien werkzoekenden kunnen plaatsen! Twaalf van hen zijn weer binnen een glastuinbouwbedrijf aan het werk gegaan en vier gaan werken bij een bedrijf in de toelevering of de afzet.

Het afgelopen jaar is een duidelijke stijging waarneembaar van het aantal mensen dat de hulp van het Mobiliteitscentrum inschakelt bij het vinden van een nieuwe baan. In de eerste vier maanden van dit jaar stonden gemiddeld 245 werkzoekenden ingeschreven. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er gemiddeld 140. Doordat ook het aantal aangemelde vacatures een stijging doormaakt, lukt het nog steeds om 75% van deze mensen binnen een half jaar succesvol te herplaatsen.

Werkzoekenden krijgen van het Mobiliteitscentrum op verschillende manieren ondersteuning in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Naast de website met het actuele vacature aanbod komen werkzoekenden in aanmerking voor korte opleidingen en cursussen. Verder wordt er hulp geboden bij het maken van cv en sollicitatiebrief en is er een functiegerichte sollicitatietraining. De meeste waardering hebben werkzoekenden voor het regelmatige contact dat de medewerkers van het Mobiliteitscentrum met de werkzoekenden onderhouden. Door dit contact voelen mensen zich betrokken bij de sector en dat geeft een enorme impuls aan het succes van hun sollicitaties.

Ook voor glastuinbouwbedrijven is het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw een gewaardeerde dienstverlener. Werkgevers kunnen kosteloos hun vacatures aanmelden voor plaatsing op de website. Alle doorgestuurde sollicitanten worden gescreend op de harde criteria die in de vacature genoemd worden. Daardoor worden alleen kandidaten met de juiste opleiding en ervaring aangeboden. Ook kunnen bedrijven de CV database van het Mobiliteitscentrum raadplegen. Hierin zijn de CV’s van bijna alle werkzoekenden opgenomen.

Vind een baan
zoeken