U bevindt zich hier:

Snel een ervaren bedrijfsleider

dinsdag 5 januari 2010

Zowel bij rozenteler Rob Persoon als Martin den Otter viel in september de brochure van het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw als een geschenk uit de hemel op de deurmat. Het hielp Persoon aan een nieuwe bedrijfsleider en Den Otter aan werk. “Ik zat al vier maanden zonder werk. Had alle klussen in huis al gedaan. Dus het werd tijd voor een nieuw uitdaging vertelt Den Otter. Hij informeerde bij het Mobiliteitscentrum naar vacatures en stapte zelf op Persoon af.

Persoon was toen al bijna drie maanden op zoek. “De zoektocht in mijn directe omgeving leverde niets op. Ik ben nogal kritisch. Ik kijk liever langer rond zodat ik gemotiveerd personeel vind, dan dat ik opgescheept zit met iemand waarvan ik weet dat het niet gaat werken. Ik ben alleen instaat mensen te motiveren als zij ook enthousiasme uitstralen”, licht Persoon toe. Via het Mobiliteitscentrum raakte de afwikkeling van zijn vacature in een stroomversnelling. Binnen twee weken nadat Den Otter had aangeklopt, had hij een halfjaarcontract op zak.

Het klikt zo goed tussen werkgever en werknemer dat het niet uitgesloten is dat het halfjaarcontract wordt opengebroken en omgezet in een vastdienstverband. “Voordeel van Martin is dat hij al acht jaar als bedrijfsleider op een rozenbedrijf heeft gewerkt. Toch doet iedere teler het op zijn eigen manier en daar staat hij open voor”, aldus Persoon. Den Otter heeft ook het gevoel dat hij zijn nieuwe stek heeft gevonden. Hij hoopt binnenkort te kunnen verhuizen van Rotterdam naar Almere.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij 52/53 (2009)

Vind een baan
zoeken