U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Stijgende lijn in 2014 doorzetten!

Stijgende lijn in 2014 doorzetten!

woensdag 8 januari 2014

Allereerst namens de teamleden van het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Uiteraard gaan wij ons ook dit jaar weer inzetten om werkzoekenden succesvol naar werk te bemiddelen in de glastuinbouwsector. Het vijfde crisisjaar zit er inmiddels op en er gloort licht aan de horizon. We zijn allemaal iets positiever gestemd en hebben vertrouwen in een daadwerkelijk herstel. Wij hopen de stijgende lijn van 2013 verder door te kunnen trekken.

Steeds meer bedrijven en werkzoekenden uit de sector weten de weg naar het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw te vinden. En dat is positief! Dit kan echter nog veel beter. Bij veel bedrijven leeft er helaas toch nog het idee dat er kosten aan onze dienstverlening zijn verbonden terwijl dit niet het geval is. Inmiddels hebben we ruim vierhonderd kandidaten in onze database staan, en dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Gelukkig zien we ook eenzelfde trend in het aantal vacatures  wat bij ons binnen komt. Zodoende hebben het afgelopen jaar 338 werkzoekenden een nieuwe uitdaging gevonden in de sector. In 2012 waren dit er nog 218.

Opvallend was ook onze eerste internationale plaatsing het afgelopen jaar; een teeltmanager in Duitsland bij een zusterbedrijf van een Nederlandse orchideeënkwekerij.

Voor komend jaar willen we extra aandacht geven aan de groep 55-plussers die bij ons staan ingeschreven. Wij doen daarbij ook een beroep op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de ondernemers uit de sector. Er wordt nu massaal ingezet op verjonging maar we mogen bovengenoemde groep werkzoekenden zeker niet zo maar aan de kant schuiven. Er bestaan ook allerlei interessante subsidieregelingen om tegemoet te komen in de loonkosten wanneer u een 55-plusser in dienst neemt. Daarnaast kunt u gebruik maken van een proefplaatsing waarin de werkzoekende met behoud van uitkering maximaal twee maanden bij u op het bedrijf komt proefdraaien. Dit geeft beide partijen de gelegenheid om aan elkaar te ‘snuffelen’ zonder dat daar direct een verbintenis aan vast zit.

Wilt u meer informatie hebben over het in dienst nemen van 55-plussers? Of de dienstverlening van het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Wij zijn u ook in 2014 graag van dienst bij het vinden van versterking voor uw bedrijf!

Vind een baan
zoeken