U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Teeltmanagers lastiger te vinden

Teeltmanagers lastiger te vinden

vrijdag 2 december 2016

Het wordt voor glastuinbouwbedrijven steeds lastiger om goed gekwalificeerde managers voor de teelt te krijgen. Dit speelt tuinbouwbreed en dat is een zorg voor de toekomst van de glastuinbouw, zo meent Martin van der Mei, teeltvoorlichter bij Flori Consult Group in Pijnacker die dit tekort opmerkt in de praktijk.

Het komt volgens de teeltvoorlichter vaak voor dat zonen of dochters van bedrijfseigenaren van glastuinbouwbedrijven regelmatig meer interesse hebben voor de ‘handelstak’ van het bedrijf en zij de teeltkant ervan een stuk minder ambiëren. Van der Mei: “Terwijl dit juist de mensen zijn die groot zijn geworden tussen de groenten en sierteelt. Zij hebben de groene vingers om die reden al vaak in zich en zijn daardoor meestal goede teeltmensen. Bovendien, het is makkelijker een goede verkoper te vinden, dan een goede teeltmanager.”

Externen inwerken duurt minimaal een jaar
De teeltadviseur raadt ondernemers daarom aan eerder goede externen aan te nemen voor andere zaken dan de teelt en zelf of de opvolgers zo veel mogelijk betrokken te laten zijn bij de teelt. Als er dan toch externen worden aangenomen voor de teelt, moeten ondernemers er rekening mee houden dat het minimaal een jaar duurt om deze externe in te werken. “Dan heeft hij of zij alle teeltaspecten die gedurende het jaar voorkomen gezien en geleerd. Je weet dan ook vaak al wel of de persoon groene vingers heeft en het teeltaspect echt in zich heeft.”

Nog geen headhunters actief
Om het tekort aan goede teeltmanagers te ondervangen, ziet Van der Mei in de praktijk verschillende oplossingen. “Zo blijven bijvoorbeeld de vaders die een opvolger hebben langer in het bedrijf actief vanwege hun teeltkennis. Maar dat is een oplossing die hooguit een paar jaar kan duren.” Ook ziet hij dat er soms arbeidsbemiddelingsbureaus worden ingeschakeld die rondkijken of er ergens een goede 'teeltman' te vinden is. “Het is volgens mij nog niet zo dat er headhunters actief zijn die goede mensen elders weghalen.” Wel ziet Van der Mei geregeld dat als een ondernemer zijn bedrijf stopt, hij of zijn teeltmensen meestal snel kunnen worden herplaatst of dat zij zichzelf aanbieden bij andere glastuinbouwbedrijven.

 

Bron: Groentenet

 

 

Vind een baan
zoeken