U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Vacatures Mobiliteitscentra breed uitgezet

Vacatures Mobiliteitscentra breed uitgezet

vrijdag 29 april 2011

De tuinbouwsector heeft jaarlijks behoefte aan 10.000 nieuwe arbeidskrachten. Daarom worden de Mobiliteitscentra Glastuinbouw en AGF Handel begin mei ook opengesteld voor werkzoekenden van buiten de sector. Hierdoor kunnen mensen die niet werkzaam zijn geweest in de sector ook reageren op de vacatures die bij de mobiliteitscentra zijn geplaatst. De vacatures komen hierdoor bij een breder publiek onder de aandacht. Werkgevers worden opgeroepen al hun vacatures zo spoedig mogelijk bij de Mobiliteitscentra aan te melden.

De Nederlandse Tuinbouw laat met de campagne It’s Alive jongeren kennis maken met de vele kanten van de tuinbouwwereld en de brede carrièremogelijkheden in de sector. De samenwerking tussen de Mobiliteitscentra en It’s Alive zorgt voor extra instroom van jongeren. De verwachting is dat er via de website nederlandse.tuinbouw.nl, die tienduizenden unieke bezoekers per maand trekt, extra trafic naar de Mobiliteitscentra wordt gegenereerd.

Instroom creëren

Door de samenwerking kunnen mensen die enthousiast zijn geworden voor een loopbaan in de tuinbouw zich inschrijven bij de Mobiliteitscentra. Hierdoor kunnen ook vacatures waarvoor geen tuinbouwervaring nodig is worden vervuld. Daarnaast krijgen deze instromers ondersteuning bij het opstellen van hun cv en kunnen ze online solliciteren. De verwachting is dat door het bredere aanbod voor werkgevers er ook meer vacatures worden aangemeld waar de huidige werkzoekenden uit de sector ook van mee kunnen profiteren.

Vind een baan
zoeken