U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Vandaag de dag is kennis van zaken niet meer weg te denken in de glastuinbouw

Vandaag de dag is kennis van zaken niet meer weg te denken in de glastuinbouw

donderdag 10 december 2015

Om voorbereid te zijn op je toekomst waarin je meerdere functies op de arbeidsmarkt zou kunnen vervullen, moet je goed zijn opgeleid én jouw kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. Scholing is van belang voor zowel de ontwikkeling van de werknemer als die van een  bedrijf. Er zijn veel aanbieders op het gebied van cursussen en opleidingen in de sector.  Onder andere HAS verzorgt diverse opleidingen binnen de sector.

Enkele voorbeelden:

Bedrijfskunde voor de Tuinbouw

De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen: hoe kunnen we innoveren in productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in een internationale context? Alleen het hebben van ‘groene vingers’ is niet langer voldoende: zonder managementvaardigheden geen succes. Gelukkig is er de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw, want daarin leer je alles om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

Inhoud

De opleiding is op maat gemaakt voor de tuinbouwsector en helpt je om je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Gedurende deze opleiding ga je aan de slag met je eigen ondernemingsplan. Hierdoor vergroot jij je inhoudelijke bagage en maak je direct een vertaling van de theorie naar de praktijk in je eigen bedrijf!

Voor wie?

Ben je ondernemer of bedrijfsleider in de tuinbouwsector? Wil je investeren in jezelf en in je bedrijf? Dan is dit de juiste opleiding voor jou

Sectorcursus (glas)Tuinbouw

Tuinders hebben liefde voor het vak, maar weten ook dat succes om meer vraagt. De tuinbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Tuinders verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Wie de (glas)tuinbouw niet kent maar wel een gelijkwaardige gesprekspartner wil zijn, mag deze cursus niet missen.  

Inhoud

In deze cursus maak je kennis met de dagelijkse praktijk van de tuinbouwer en zijn omgeving. De opgedane kennis is direct toepasbaar waardoor je jezelf snel ontwikkelt tot een gesprekspartner met meerwaarde. De cursus duurt drie dagen en wordt afgesloten met een bezoek aan een tuinbouwbedrijf.

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor zowel de ervaren als beginnende specialist werkzaam voor de agrarische ondernemer: onder andere voor (intern) accountmanagers, kredietbeoordelaars, sectordeskundigen, schadebehandelaars, (juridisch) adviseurs.

Cursus Telen Zonder Daglicht

Gecontroleerd en geprogrammeerd planten telen biedt nieuwe mogelijkheden voor vermeerdering, opkweek van nieuwe planten en productie van consumentenproducten als bladgewassen, kruiden en cressen. Wellicht belangrijker nog is wat je kunt leren over plantenteelt van onderzoek zonder de verstorende invloed van daglicht en -lengte. Laat je inspireren door deze nieuwe aanpak voor productie van planten en de marktkansen die dit met zich meebrengt. De inzichten uit deze cursus zijn ook direct te vertalen naar de huisige tuinbouw en vollegrondsteelten.

Voor wie?

Deze cursus is opgezet voor iedereen die te maken heeft met de productie van planten en die zich wil verdiepen in teelt zonder daglicht. We denken bijvoorbeeld aan ondernemers in de tuinbouw en de nieuwe tuinbouw in een stedelijke omgeving (Urban Farming), veredelaars, vermeerderaars, docenten of marketeers. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Deze cursus kan ook op maat en volledig afgestemd op bedrijfswensen worden aangeboden. De cursus kent een maximum van 20 deelnemers

 

Bezoek voor het volledige aanbod

http://www.haskennistransfer.nl/opleiding-cursus/groen/sectorcursus-glastuinbouw

Vind een baan
zoeken