U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Waar sta ik nu? Waar wil ik naar toe? Hoe kom ik daar?

Waar sta ik nu? Waar wil ik naar toe? Hoe kom ik daar?

woensdag 10 juni 2015

In de Toekomstsessie krijg je handvatten aangereikt die je helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Om te weten waar je nu staat is het ook van belang om te weten wie je bent, waar je goed in bent en wat jij een werkgever te bieden hebt. Wanneer je een helder beeld over jezelf hebt, kan je gaan bepalen waar je naartoe wilt en bepalen welke functies passen bij jouw kwaliteiten en werkervaring. Maar welke stappen moet ik nemen om daar te komen? Moet ik een cursus volgen om mijn kennis te vergroten of moet ik uitgaan van mijn sterke punten en deze juist benadrukken. Tot slot: wie kan mij daarbij helpen?

Tijdens de Toekomstsessie gaat iedere deelnemer gericht aan de slag met de volgende stap in zijn/haar loopbaan en staan de volgende vragen centraal: waar sta ik nu? Waar wil ik naar toe? Hoe kom ik daar?

Door gebruik te maken van een aantal testen wordt er gekeken wat jouw sterkte- en zwakke punten zijn als medewerker binnen een team, daarnaast wordt er via de Ontwikkelscan een vertaalslag gemaakt naar mogelijk individuele ontwikkelpunten. Naar wat voor een soort functie ben ik op zoek? Wat zijn mijn kwaliteiten en komen deze overeen met wat er voor deze functie gevraagd wordt? Mogelijk is het van meerwaarde om een cursus te volgen om wel aan het functieprofiel te voldoen. Het Mobiliteitscentrum heeft subsidiegeld beschikbaar om eventueel een cursus voor jou te betalen.

Heb je wel eens nagedacht wat jouw meerwaarde is voor een werkgever? Met behulp van het werkwiel gaan we kijken waarin jij uitblinkt. Je kan er voor kiezen om de nadruk te leggen op de punten waarin jij uitblinkt of werken aan de punten waarin je minder uitblinkt en er voor zorgen dat jij de “ideale” werknemers wordt.

Al met al een nuttige bijeenkomst die je helpt oplossingsgericht te werken en je nieuwe energie geeft om de volgende stap in je loopbaan te zetten.

Geïnteresseerd in de Toekomstsessie? Kijk in onze workshopagenda en schrijf je in voor een Toekomstsessie bij jou in de buurt.

 

Vind een baan
zoeken