U bevindt zich hier:

Waardevol cv voor een werkgever

maandag 1 juni 2015

Het opdoen van relevante werkervaring en/of extra kennis is een manier om je cv waardevoller te maken voor een werkgever. Om onderscheidend te zijn op de arbeidsmarkt en om jezelf in een betere uitgangspositie te manoeuvreren is het een uitstekende manier om de concurrentie voor te zijn. Wanneer twee sollicitanten gelijk zijn, is de kans groot dat de sollicitant met het beste cv wordt aangenomen.

Maak jezelf aantrekkelijk

Mensen die ontslagen zijn of waar het contract niet van is verlengd, komen lastig aan een nieuwe baan. Bedrijven kunnen ook hoge eisen stellen. Zij zien het liefst een jong iemand met twintig jaar ervaring. Dit is natuurlijk niet realistisch en dat begrijpen ze zelf ook, maar het feit blijft dat jij jezelf moet kunnen onderscheiden. Het is belangrijk dat jouw cv en jouw motivatiebrief eruit springt. Een cv waar weinig op staat, zal snel onderop de stapel terecht komen of zelfs in de prullenbak eindigen.

Een indrukwekkend cv kan deuren voor je openen. Met het updaten van je cv doe je er alles aan om je cv aantrekkelijker te maken voor de arbeidsmarkt. Hierbij kun je denken aan workshops, trainingen, cursussen en andere manieren om extra kennis op te doen. Het helpt ook als je actief bent in een commissie of voorzitter bent van een vereniging. Dit laat zien dat je ondernemend bent. Het is natuurlijk altijd handig om verdiepende cursussen te volgen en bij te blijven in jouw vakgebied, denk hierbij aan:

  • Plantenfysiologie;
  • Uitvoeren gewasbescherming;
  • Algemene tuinbouwkennis;
  • Bemesting;
  • VCA;
  • Heftruck.

Maar ook:

  • Effectief instrueren;
  • Excel;
  • Word.

Zo doe je al wat ervaring op in je eigen branche en loop je een stapje voor op de rest.

Ook als je aan het werk bent, is het verstandig om af en toe een cursus te volgen. Zo breidt je je cv uit en maak jij daarmee jezelf aantrekkelijker voor andere bedrijven. Word je plotseling ontslagen of gaat het bedrijf waar je werkt failliet? Dan is het wel zo fijn dat jij je cv zo uitgebreid mogelijk hebt gemaakt.

Ruime ervaring, maar geen diploma?

Binnen de glastuinbouw zijn veel medewerkers actief die niet beschikken over een diploma. Zij werken op een hoger niveau dan ze met diploma's kunnen aantonen. Veel van hun kennis en ervaring hebben ze geleerd in de praktijk.

Binnen het Mobiliteitscentrum kunnen onze Mobiliteitsadviseurs u kosteloos adviseren over alles wat met opleiding en ontwikkeling te maken heeft. Tevens heeft het Mobiliteitscentrum subsidiegeld beschikbaar om eventueel de cursus voor jou te betalen. 

Bel voor meer informatie en de voorwaarden naar één van onze Mobiliteitsadviseurs: 0 800 22 33 880

 

Vind een baan
zoeken