U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Wat kan het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw voor mijn bedrijf betekenen?

Wat kan het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw voor mijn bedrijf betekenen?

dinsdag 4 november 2014

Wat kan het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw voor mijn bedrijf betekenen?

Sinds 2009 is het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw als onderdeel opgenomen binnen de Cao voor de Glastuinbouw. De opdracht luidde simpel; zorg dat werkzoekenden die uit de glastuinbouwsector komen met hun kennis en vaardigheden behouden blijven vóór deze zelfde sector. In beginsel waren het met name de werkzoekenden op uitvoerend niveau die de weg naar het Mobiliteitscentrum wisten te vinden. Vijf jaar verder hebben we een bestand van ruim 350 werkzoekenden met verschillende achtergronden en niveaus. Dit varieert van productiemedewerkers tot teeltmanagers. Naast het actief bemiddelen van werkzoekenden ondersteunen wij onze kandidaten op de arbeidsmarkt. In welke vorm dit is, is geheel afhankelijk van de behoefte van de werkzoekende. Dit is dus elke keer weer maatwerk. Naast deze maatwerk ondersteuning organiseren wij bijeenkomsten, workshops en geven wij de werkzoekenden de mogelijkheid om een cursus naar eigen behoefte te volgen.

We hebben de afgelopen vijf jaar flink aan onze naamsbekendheid gewerkt door publicaties in diverse media en het actief bellen van werkgevers uit de glastuinbouwsector om hen te informeren over onze dienstverlening. De 521 vacatures die we dit jaar tot dusver op onze website hebben gepubliceerd is dan ook bijna een verdubbeling t.o.v. van 2010. Echter maakt slechts een fractie van de glastuinbouwbedrijven gebruik van onze dienstverlening. Dit met de wetenschap dat er géén kosten verbonden zijn aan onze dienstverlening.

Wat kunt u als werkgever van ons verwachten:

  • U kunt uw vacature bij ons op de website publiceren;
  • Wij maken een eerste selectie. U krijgt alleen de sollicitaties van werkzoekende te zien die aansluiten op het functieprofiel;
  • De sollicitanten hebben allemaal na 2009 een functie gehad die onder de Cao voor de Glastuinbouw valt;
  • U heeft toegang tot de database met werkzoekenden en kunt zodoende op elk gewenst moment op zoek naar versterking voor uw bedrijf.

Ook bedrijven die hun activiteiten noodgedwongen moeten staken of inkrimpen ondersteunen wij. We geven presentaties aan de werknemers van deze bedrijven of sturen informatiemateriaal op die onder het personeel kan worden verspreidt.

Dit jaar hebben wij tot dusver 431 werkzoekenden succesvol uitgeschreven naar betaald werk. Daarmee hebben al bijna honderd kandidaten meer uitgeschreven dan over geheel 2013. Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw wordt hiermee steeds meer een begrip binnen de glastuinbouwsector.

Vind een baan
zoeken