U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • WEBLOG - 'Meer met de tijd meegaan'

WEBLOG - 'Meer met de tijd meegaan'

dinsdag 9 juni 2015

Meegaan met je tijd

Als oudste, zowel in leeftijd als in dienstjaren van het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw, blijf ik mij regelmatig verbazen over hoe 'jong' ik eigenlijk nog ben, of wel mee ben gegaan in de tijd van de digitale wereld. Zo schrijf ik dit blog op mijn iPad, terwijl ik op de laptop nog even langs LinkedIn scroll voor wat inspiratie en ondertussen op de smartphone een vriendin op Whatsapp voor feedback vraag.

Vandaag de dag spreek ik nog altijd werkzoekenden die in de veronderstelling zijn dat het solliciteren nog steeds via de achterdeur aan de keukentafel gebeurt. Bij hoge uitzondering misschien een brief schrijven? Direct beginnen met werken na een eerste gesprek, hoezo proefdraaien en niet direct een vast contract? Helaas, deze groep werkzoekenden krijgt in eerste instantie een grote teleurstelling te verwerken. Ze worden aan het werk gezet, maar niet het werk wat ze voor ogen hadden.

Er komt heel veel kijken bij het solliciteren van vandaag. Een goed onderbouwd CV, een enorm aanbod van vacaturesites, het schrijven van een motivatie en het inzetten van o.a. Social Media. Onlangs kreeg ik deze serieuze motivatie binnen 'Gemotiveerd en geïnteresseerd ben ik zeker wel, maar zou wel eerst eens het bedrijf willen bekijken voordat ik ga solliciteren', inderdaad een grote teleurstelling toen ik hem vertelde dat het toch anders werkt en ik op een nieuwe motivatie zit te wachten.

Als dan de eerste sollicitatie (voorzien van een goed CV) op mijn beeldscherm verschijnt, word ik helemaal blij en weet ik waar ik het voor doe. Ook de reacties zijn soms hartverwarmend als zij uitgenodigd worden voor een gesprek en uiteindelijk zijn aangenomen. Alleen de boodschap dat een vakantiekiekje op een CV niet professioneel is, blijft een lastige, zo ook een juiste naam voor je e-mailadres, hoe grappig en toepasselijk bloempje 51@hotmail ook lijkt.

Ook al gaat niet iedereen met z’n tijd mee, het blijkt maar weer hoe creatief een mens kan zijn.

 

Bron: Groentenet

Vind een baan
zoeken