U bevindt zich hier:
  • Home
  • »
  • Nieuws
  • »
  • Website Horti Bedrijfsschool live

Website Horti Bedrijfsschool live

maandag 25 februari 2013

Deze week is de website van de Horti Bedrijfsschool live gegaan: www.hortibedrijfsschool.nl. Met deze nieuwe website zet de Horti Bedrijfsschool een volgende stap in het ondersteunen en faciliteren van ondernemers en medewerkers in de glastuinbouw op het gebied van scholing en ontwikkeling. De site biedt informatie over scholing en ontwikkeling, de Ontwikkelscan, de scholingsadviseurs en alle opleidingen die via de Horti Bedrijfsschool worden aangeboden.
De Horti Bedrijfsschool is sinds 1 september 2012 hét loket voor scholing en ontwikkeling in de glastuinbouw en komt voort uit de afspraken die zijn gemaakt bij het afsluiten van de CAO Glastuinbouw 2012-2014 over de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers. De Horti Bedrijfsschool biedt ondernemers en medewerkers diverse vormen van ondersteuning. De website is hierbij het digitale uithangbord.
De spil in de organisatie van de Horti Bedrijfsschool zijn de drie scholingsadviseurs die werkgevers en werknemers advies op maat geven over scholings- en ontwikkelvraagstukken. Op de website stellen de scholingsadviseurs zich voor en staan voorbeelden van de vragen waarbij zij ondersteunen zoals ondersteuning bij het formuleren van opleidingsvragen, het opstellen van opleidingsplannen en het selecteren van de juiste cursus.
De Horti Bedrijfsschool heeft opleiders geselecteerd wiens cursusaanbod inhoudelijk en kwalitatief het beste aansluit bij de functies die het meest voorkomen op de glastuinbouwbedrijven. Via de website kan eenvoudig gezocht worden in dit cursusaanbod.
Ondernemers en medewerkers die willen weten welke cursus het beste aansluit bij de opleidingsbehoefte van een medewerker kunnen gebruik maken van de ontwikkelscan (www.glastuinbouw.ontwikkelscan.nl). Door het invullen van een eenvoudige taakbeoordeling ontstaat een duidelijk beeld waar de sterkte- en verbeterpunten van de medewerker liggen. Vervolgens wordt een opleidingsadvies gegeven en is direct zichtbaar welke cursus goed aansluit bij de ontwikkelvraag en welke regionale opleider de cursus aanbiedt. Op de website van de Horti Bedrijfsschool wordt de werking van de ontwikkelscan uitgelegd en is beschreven hoe bedrijven hier gebruik van kunnen maken.

Vind een baan
zoeken