U bevindt zich hier:

Wie ben ik?

woensdag 24 juni 2015

In een team nemen mensen, vaak van nature, een bepaalde rol op zich. Belbin beschrijft negen teamrollen die allemaal een essentiële functie binnen een lekker lopend team hebben. Hierbij geldt:

  • Hoe beter jij jezelf begrijpt.
  • Hoe beter jij je collega’s en leidinggevende begrijpt.
  • Hoe beter je collega’s en leidinggevende jouw begrijpen

Hoe kan je de Belbin test gebruiken om meer inzicht te krijgen in jezelf en dit vervolgens toepassen in jouw sollicitatieproces om je kans op werk te vergroten?

Elke rol heeft zijn eigen sterkten en zwakten. Een groepswerker bijvoorbeeld, vormt de smeerolie binnen een team; hij of zij streeft naar samenhorigheid en zorgt voor het wij-gevoel. Herken jij jezelf hierin? Zag je deze aspecten ook terugkomen in jouw manier van werken bij vorige werkervaringen? Dan ligt hier jouw meerwaarde! De kunst is om je nieuw verworven inzichten te gebruiken om de werkgever te overtuigen van jouw geschiktheid. Dit kan op verschillende manieren:

-          Benadruk in je motivatiebrief jouw kwaliteiten en je meerwaarde voor het team

-          In het CV kan je door middel van een profielschets jouw kwaliteiten naar voren laten komen

-          In het sollicitatiegesprek kun je jouw kwaliteiten aankaarten en vervolgens je meerwaarde voor het team uitgebreid toelichten.

Naast de rol van groepswerker zijn er nog 8 andere rollen:

Wil je meer weten over de verschillende rollen en ben je benieuwd welke rol(len) bij jou dominant zijn? Neem dan deel aan de Toekomstsessie van het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw. Klik hier voor de beschikbare data en meer informatie.

 

 

 

 

Vind een baan
zoeken