U bevindt zich hier:

Hoofd Fytopathologie (Uitgangsmateriaal)

Vacaturenummer
5298
Plaatsnaam
Hillegom
Functie
Functies in veredeling en vermeerdering
Functienaam
Hoofd Fytopathologie (Uitgangsmateriaal)
Functie inhoud
Voor een producent van uitgangsmateriaal zijn wij op zoek naar een Hoofd Fytopathologie.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor fytopathologisch onderzoek van de bedrijfsbrede veredelingsprogramma’s en het, in de rol van Chief Health Officer, ondersteunen van commerciële productie met fytopathologische kennis, toegepast onderzoek en beproeving. Je geeft daarbij planteziektenkundig advies aan de afdelingen veredeling en productie. Verder initieer en ontwikkel je zowel interne onderzoeksprojecten als projecten die in samenwerkingsverband tot stand komen, en je bent daarvoor projectmanager. Voor diagnostiek en fytosanitaire zaken ben je een belangrijk aanspreekpunt. Tevens is de coördinatie van de uitvoering van alle resistentietoetsing van alle gewassen onderdeel van je takenpakket. Je geeft leiding aan een compact team van medewerkers en begeleidt hen in de uitvoering van de R&D agenda.
Het betreft een fulltime functie waarin rechtstreeks aan de Directeur Research en Veredeling wordt gerapporteerd. De standplaats is Rijsenhout, incidenteel zal gereisd worden naar onze locaties in het buitenland.
Functie eisen
Wie ben jij?
  • Je hebt een Universitaire opleiding plantwetenschappen met als specialisatie plantenziektenkunde en/of entomologie, gevolgd.
  • Daarnaast heb je affiniteit met plantenveredeling en -teelt.
  • Je bent in staat fundamentele, moleculair gerichte, projecten te ontwikkelen en te begeleiden.
  • Verder ben je pro-actief en resultaatgericht, beschik je over goede communicatieve vaardigheden (zowel in het Nederlands en het Engels) en neem je de benodigde projectmanagement ervaring mee.
Functie aanbod
Wat bieden wij je?
  • Een uitdagende, afwisselende baan met prachtige producten in een gedreven team.
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, collectieve zorgverzekering, bedrijfsfysiotherapie, etc.
  • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.
  • Volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief binnen een bedrijfscultuur die zich laat omschrijven als no-nonsense, open en direct.

Deze kwekerij is een innovatief familiebedrijf met meer dan 150 jaar historie, dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen we door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings- en vermeerderingstechnologie en door intensieve samenwerking in de vermarkting met partners in de keten. Samen ontwikkelen we nieuwe soorten en variëteiten en verbeteren we bestaande rassen binnen onze hoofdproducten. Dat zijn de snijgewassen Alstroemeria, Bouvardia, Chrysant en Statice, het bolgewas Lelie en de potproducten Aster, Celosia, Chrysant en Multiflora. We leveren dit uitgangsmateriaal aan onze klanten, de professionele teler wereldwijd.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
WO / Master
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Talenkennis
Engels
Heftruckdiploma
Nee
Spuitlicentie 1
Nee
Computervaardigheden
Goed
Ervaring klimaatcomputer
Geen ervaring
Plaatsingsdatum
25-10-2018

Solliciteer

Om te solliciteren op een vacature moet je eerst inloggen. Wanneer je nog geen inloggegevens hebt kunt je je aanmelden.