U bevindt zich hier:

Internationaal Accountmanager Siergewassen

Vacaturenummer
4289
Plaatsnaam
Westland
Functie
Commerciële functies
Functienaam
Internationaal Accountmanager Siergewassen
Functie inhoud
Voor een bedrijf gespecialiseerd in de veredeling, vermeerdering, beworteling en verkoop van een breed scala aan potplanten en snijbloemen in het Westland zijn wij op zoek naar een Internationaal Accountmanager Siergewassen.

Het bedrijf is gevestigd in West Nederland en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de markt. Focus van het bedrijf is de introductie en verkoop van stekken en jonge planten van de veredelde sierteeltproducten en exclusieve producten van derden. Daarnaast is licentiëring aan grotere accounts/vermeerderaars in het buitenland van deze veredeling een belangrijke activiteit.
Voor de verkoop van de eigen rassen is een vacature ontstaan van internationaal accountmanager.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van met name jongplanten/stekken van potplanten, perennials en snijbloemen in Europa en in de toekomst wellicht ook buiten Europa. Het opzetten van een effectief distributienetwerk is daarbij een belangrijk aspect. Het is een functie waarin een grote mate van zelfstandigheid vereist is en uiteraard is kennis van siergewassen belangrijk voor een succesvolle invulling van de functie.
Het is een groeifunctie naar verkoopdirecteur en in de toekomst stuur je de vertegenwoordigers en agenten in Nederland en het buitenland aan en je voedt ze met de nodige informatie. Verkoopbudgetten stel je in overleg met de directie op en je bent direct verantwoordelijk voor een aantal buitenlandse klanten en de Nederlandse Key accounts. Uitvoeren van aftersales activiteiten en het geven van teeltadvies horen bij de functie, evenals marketingactiviteiten en de verantwoordelijkheid voor beurzen, lezingen, presentaties etc. Een belangrijk aspect is het initiëren van nieuwe initiatieven en het aanvullen van het productenpakket. U legt verantwoording af aan de directie, en maakt deel uit van het MT.
Functie eisen
  • Afgeronde HBO opleiding en/of relevante ervaring
  • Een paar jaar ervaring in verkoop en advisering aan telers
  • Ruime kennis van sierteeltproducten
  • Communicatief en commercieel sterk ontwikkeld
  • Kennis van moderne talen (Engels en bij voorkeur Spaans)
  • Hoge mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen
  • Enthousiaste initiatiefrijke teamspeler
Functie aanbod
Werken binnen een gezonde en vooruitstrevende onderneming. Een uitdagende en afwisselende functie, met marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waarin je volop initiatieven kunt ontplooien. Uiteraard worden de moderne communicatiemiddelen en een auto beschikbaar gesteld voor een goede uitoefening van de functie.
Gewenste ervaring
Minimaal 5 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Talenkennis
Engels / Spaans
Heftruckdiploma
Nee
Spuitlicentie 1
Nee
Computervaardigheden
Goed
Ervaring klimaatcomputer
Geen ervaring
Startdatum
01-10-2017

Reageren

Om te reageren op een vacature moet je eerst inloggen. Wanneer je nog geen inloggegevens hebt kunt je je aanmelden. Om via het Mobiliteitscentrum bemiddeld te worden naar een nieuwe baan moet je werken of vanaf 2009 gewerkt hebben onder de CAO Glastuinbouw.