U bevindt zich hier:

(junior) Teeltspecialist (paprika)

Vacaturenummer
4982
Plaatsnaam
Andijk
Functie
Teeltspecialist
Functienaam
(junior) Teeltspecialist (paprika)
Functie inhoud
Voor een paprikakwekerij in Andijk zijn wij op zoek naar een (junior) Teeltspecialist.

 • Vind jij de groei en bloei van planten fascinerend?
 • Heb je (een beetje) ervaring in de teelt (agrarisch, tuinbouw, veredeling, zaadsector, akkerbouw) en wil je het telen verder leren?
 • En wil jij groeien naar de verantwoordelijkheid voor 6 hectare paprika’s?

Wat ga je doen bij ons?
Jij wordt dé teeltman/vrouw voor kas 3 van 6 hectare paprika’s. Jouw ervaring bepaalt of je eerst één van onze teeltspecialisten assisteert of dat je al snel verantwoordelijk wordt voor 6 hectare paprika’s. Je voert in grote lijnen de volgende werkzaamheden uit:
 • Je zorgt ervoor dat het hele seizoen de (paprika)planten optimaal groeien en ze kwalitatief goede paprika’s produceren. Vanaf het moment dat de plantjes geplant worden (november) tot en met het moment dat de laatste paprika’s geoogst worden (eind oktober).
 • Je controleert en beoordeelt de stand van de planten en de paprika’s en de kwaliteit.
 • Je zorgt voor voldoende watergift en de juiste bemesting.
 • Je teelt op gevoel en op cijfers. Je bent het meeste van jouw tijd in en tussen het gewas te vinden.
 • Daarnaast stuur je ook vanaf de computer het gewas: je controleert de klimaatinstellingen in de klimaatcomputer (Hoogendoorn) en stuurt bij waar nodig. Je bent nog net geen weerman/vrouw, maar je weet als geen ander wat de weersvoorspellingen zijn voor de komende dagen, want elke verandering in het weer kan een verandering in de sturing van het gewas betekenen.
 • Je voert gewasbescherming uit (bijna alleen maar biologisch), signaleert ziekten en plagen en schakelt als deze bestreden moeten worden. Biologische gewasbescherming is bij ons de basis, maar soms is het nodig om ziekten/plagen chemisch te bestrijden.
 • Wekelijks tel je het aantal vruchten aan de plantjes om een inschatting te maken hoeveel paprika’s je de komende periode verwacht. Je stemt deze schatting af met jouw collega van de arbeid, die dit gebruikt om een arbeidsplanning te maken.
 • De productiewerkzaamheden worden door productiemedewerkers uitgevoerd, aangestuurd door een meewerkend voorman. Tijdens jouw rondes controleer je het gewas- en oogstwerk en schakel je met de meewerkend voorman indien nodig.

Alle handelingen zijn in grote lijnen gebaseerd op het teeltplan die globaal voor een heel jaar is gemaakt. Dit plan wordt wekelijks besproken in het teeltoverleg en bijgesteld aan de hand van de (weers)omstandigheden. De teelt- en bio-voorlichters komen wekelijks langs om het gewas en het teeltplan te bespreken. Je loopt regelmatig mee met studieclubs en teeltexcursies, om informatie uit te wisselen met andere telers.
Functie eisen
Wat kan jij en wat wil jij?
 • Je voelt je thuis tussen de planten en je vindt het fascinerend hoe planten groeien;
 • Je werkt of hebt gewerkt in de teelt en je hebt hierdoor al enige kennis van de groei en bloei van planten. Of je hebt een opleiding gedaan richting plantenteelt en je wilt dit nu in de praktijk brengen. De baan kan aangepast worden aan jouw kennis, ervaring en niveau.
 • De samenwerking tussen de diverse processen (teelt, arbeid, sorteren) vind je interessant en je wilt hier vanuit jouw teeltfunctie volop aan bijdragen;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de planten, je houdt het weer in de gaten als een weerman/vrouw en je belt regelmatig met je IPad van afstand in;
 • Je bent woonachtig in Noord-Holland, bij voorkeur in de omgeving van Middenmeer (of je bent bereid op termijn te verhuizing richting het mooie en ruime Noord-Holland).
Functie aanbod
Waarom bij ons?
Je komt te werken bij een moderne paprikakwekerij met mooie doelstellingen voor de toekomst. Het bedrijf wordt aangestuurd door ondernemers die passie hebben voor hun vak en jou graag meenemen in deze passie. De collega’s van het jonge team waar je in komt te werken zijn open en direct tegen elkaar en houden ook van een geintje. Als je verder wilt groeien, dan staan wij daar voor open en zullen we dat stimuleren. De werkmentaliteit wordt hier omschreven als ‘niet lullen maar poetsen’, met een glimlach er samen voor gaan
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
LBO / Mavo / VMBO / MBO 1 + 2
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Talenkennis
Heftruckdiploma
Nee
Spuitlicentie 1
Ja
Computervaardigheden
Goed
Ervaring klimaatcomputer
Ruime ervaring
Startdatum
28-06-2018

Reageren

Om te reageren op een vacature moet je eerst inloggen. Wanneer je nog geen inloggegevens hebt kunt je je aanmelden.