U bevindt zich hier:

Manager Arbeid (paprika)

Vacaturenummer
4814
Plaatsnaam
Luttelgeest
Functie
Hoofd arbeid
Functienaam
Manager Arbeid (paprika)
Functie inhoud
Voor een paprikakwekerij in Luttelgeest zijn wij op zoek naar een Manager Arbeid.

Als manager paprikateelt ben je verantwoordelijk voor het aansturen van, in het oogstseizoen, zo’n 100 medewerkers. Buiten het oogstseizoen zijn dit ongeveer 60 medewerkers. Werkzaamheden die uitgevoerd worden zijn: de teeltwissel (opruimen van de oude planten, schoonmaken en planten van nieuwe plantjes), gewasverzorging tijdens de groei (‘toppen en indraaien’; ongewenste scheuten van de plant afbreken en de plant langs een draad draaien) en het oogsten van de paprika’s.
Je maakt de planning voor de medewerkers in de kassen en in de verwerkingshal waar de paprika’s worden gesorteerd en verpakt. Je bent ervoor verantwoordelijk dat het arbeidsproces zo efficiënt mogelijk verloopt door, na beoordeling van de groeisnelheid van de planten, de werkzaamheden te verdelen. Gemiddeld ben je zo’n 70% van de tijd werkzaam in de kassen waar je rondloopt, vragen beantwoordt, materialen klaarzet en waar nodig bijstuurt. Je beoordeelt de snelheid en de kwaliteit waarmee de werkzaamheden worden verricht. Om dit goed te kunnen doen, is het nodig dat je zelf ook regelmatig meewerkt. Je houdt in een registratiesysteem o.a. bij hoeveel paden er zijn gedaan en hoeveel uren elke medewerker heeft gewerkt. Je komt op voor je medewerkers en samen met hen zorg je ervoor dat alle werkzaamheden kwalitatief goed en efficiënt worden uitgevoerd.

De teams worden geleid door teamleiders met wie jij intensief contact hebt. Een klein deel van de medewerkers is in dienst van Hoogweg, maar vanwege de seizoensgebonden werkzaamheden werken de meeste medewerkers via een vast uitzendbureau. Dit gaat om medewerkers van Poolse, Nederlandse en Litouwse afkomst waarvan een aantal al meerdere jaren voor het bedrijf werkt. Door de internationale medewerkers wordt er binnen het bedrijf veel Engels gesproken. Je hebt contact met het uitzendbureau over nieuwe medewerkers, maar ook om te evalueren wat wel en niet goed gaat m.b.t. het functioneren van de uitzendkrachten. Hierbij werk je samen met de HR medewerker, met wie je ook samen de functioneringsgesprekken etc. zult voeren.

Je werkt verder nauw samen met het hoofd logistiek van de verwerkingshal over de wijze waarop een continue stroom aan paprika’s geoogst en aangeleverd kan worden voor verwerking. Je bespreekt diverse productieanalyses, de hoeveelheid kilo’s te oogsten paprika’s, welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden en hoeveel tijd deze kosten. Daarnaast heb je ook veel contact met de manager techniek en de teeltmanager over de groei van de planten om zo gezamenlijk tot een goede prestatie te komen.
Functie eisen
PROFIELSCHETS
Je bent een stevige, verbindende persoonlijkheid die goed het overzicht kan houden, prioriteiten kan stellen en een goede planning kan maken en bewaken. Je hebt het natuurlijk overwicht om zeer uiteenlopende types medewerkers aan te kunnen sturen, maar hebt tegelijkertijd ook een coachende houding waardoor je ‘naast jouw medewerkers staat’. Je vindt het leuk om ook zelf mee te werken en ‘gevoel te hebben bij de plant en de werkzaamheden’. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en weet de drive om met elkaar de doelen te behalen over te brengen op de medewerkers. Je bent praktisch ingesteld, flexibel en kunt goed zelfstandig werken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een positieve en collegiale grondhouding waardoor je een goede aanvulling bent.

FUNCTIEVEREISTEN
Je hebt een gedegen, afgeronde opleiding en HBO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie binnen een productiebedrijf, bij voorkeur in de agrarische sector. Je hebt een sterke affiniteit met de tuinbouw en spreekt goed Engels.
Functie aanbod
In deze baan bieden we je veel verantwoordelijk, vrijheid en de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Je krijgt alle ruimte om de beste te zijn en te blijven.
De beloning is zondermeer goed te noemen.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Talenkennis
Engels
Heftruckdiploma
Nee
Spuitlicentie 1
Nee
Computervaardigheden
Goed
Ervaring klimaatcomputer
Geen ervaring
Startdatum
16-03-2018

Reageren

Om te reageren op een vacature moet je eerst inloggen. Wanneer je nog geen inloggegevens hebt kunt je je aanmelden.