U bevindt zich hier:

Sollicitatietips

Solliciteren is een uitdaging. Door je sollicitatie goed voor te bereiden, vergroot je de kans om je droombaan te vinden. Maar voordat je gaat solliciteren is het van belang dat je je oriënteert: wát is jouw droombaan? En waar vind je deze baan? Als je dat voor jezelf kunt bedenken kun je verder met de volgende stap: een cv maken dat weergeeft wie jij bent en wat je kunt. Vaak is het ook nodig een overtuigende brief te schrijven, die ervoor zorgt dat je voor een gesprek wordt uitgenodigd. Een uitdaging waar wij je graag mee helpen.

Hoe maak je een goed cv

Een goed cv is nooit meer dan 2 A4’tjes lang. Het bestaat uit onderdelen als persoonlijke gegevens, opleidingen, cursussen en trainingen, werkervaring en overige activiteiten en interesses. Begin je cv altijd met de woorden ‘curriculum vitae’.

Klik hier voor meer info

Het schrijven van je sollicitatiebrief

Je sollicitatiebrief is dé persoonlijke toevoeging op je cv. Jouw visitekaartje voor je nieuwe werkgever. Regel nummer 1: je sollicitatiebrief moet aansluiten op de vacature waarop je solliciteert. Een standaardbrief is nooit genoeg. Overtuig de lezer van je brief dat jij de perfecte kandidaat bent voor deze baan. En let op: spelfouten maken in je cv of sollicitatiebrief kan echt niet. Laat je brief altijd door iemand anders lezen voordat je hem verstuurt.

Klik hier voor meer info

Jezelf presenteren bij je toekomstige werkgever

In het sollicitatiegesprek krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met de werkgever. Dit is jouw moment om te laten zien dat jij de aangewezen persoon bent voor deze functie. Daar heb je een goede voorbereiding voor nodig.

Klik hier voor meer info

 

Vind een baan
zoeken